Eftersom mitt romanmanus Zebraskatan inte har en egen blogg får den bo här:

Zebraskatan är en skenbart lättsam kiminalkomedi på mörk botten, en psykologisk svart komedi eller möjligen en gangsterlasagne noir. En tätt flätad spänningsroman med skrattet och andan i halsgropen, och vanvettet skymtande bakom hörnet.

Möt Emma. Hon är ensamstående mamma och skadedjursutrotare i Uppsala, firman går knackigt. Hon hoppade av sin fina internationella karriär när sambon dog för ca två år sedan. Nu har hennes gamla kollegor letat upp henne och vill att hon börjar jobba för dem igen. Det är bara det …
att Emma har en 14-årig karriär som yrkesmördare bakom sig.

Ska hon ta jobbet? Bör hon ta det? Och om hon tackar ja, vad händer då? Hur ska Emma, med sin förljugna bakgrund och bottenfrysta integritet, få ihop en tillvaro med en fyraåring, en mamma som älskar ordet faktiskt, en katt på krigstigen, en flaska matlagningskurare, två slemma kollegor, dagishämtning, några borttappade ormar, en hel altan full med myror, en dyngkåt svåger, halva Norrlands inland, och ett PSG-90-gevär vid namn Elizabeth II? Och hur hamnade hon i den här sitsen till att börja med?

Jag har beskrivit historien så här: ”Zebraskatan bör lämpligen förvaras i en ishink. I ett vapenskåp” och ”Zebraskatan är inte en kriminalroman. Det är en kriminell roman.” Eller för att citera fru coach: ”Zebraskatan handlar om makt, mord, sex och humor.” Framförallt är det en situation där ingen har vare sig rena händer, rent samvete eller rent mjöl i påsen.
En kompis mamma som fick berättelsen presenterad utbrast: ”Det låter som mordisk feelgood.” Ja, kanske. Det är lite för svart för vanlig feelgood, men mitt första genreförslag var chicklit noir.

Projektstatus just nu
: Redigering utifrån ett förlags lektörsutlåtande med syfte att vara färdigbearbetad efter sommaren.

Och för de som fått nosa på Zebraskatan och vill ha mer arbetar jag med synopsis på fortsättningen Som olja och akvarell och har börjat skissat på upplösningen i en del tre som just nu heter Skepp och broar. På samma sätt har jag nu stolpar till minst tre noveller som utvecklar efterfrågat bakland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s