Namnet på den här bloggen kom till av en olyckshändelse, eller snarare som en inspiration av det alternativhistoriska manus jag pysslade med när jag steg in i blogosfären. Nämnet syftar på det runda glasfönstret i gamla kyrkor – rosenfönster eller rosettfönster – där bilder skapats av färgade glasbitar. Vilket för mig i överförd bemärkelse är hur nya berättelser skapas av människors sönderslagna liv, när de pusslas ihop igen uppstår nya, kalejdoskopiska bilder.

Bloggen Rosenfönstret är i första hand en skrivblogg. Den kan betraktas som min offentliga anteckningsbok på vägen från en sorts skrivande till annat skrivande. Den har inte så många besökare så om du hittat hit kan du tänka en hemlis, det är en hemlis, som Sir Vääs i Robin Hood. Mest har jag skrivit om mitt nyligen avslutade romanmanus Zebraskatan, men även om mina fackböcker, mina novelläventyr och lite allmänt råd och dåd om skrivande.
Jag kunde ha döpt bloggen till Berättelsen om en debutant, men det är både pretensiöst och tungrott. Dessutom skriver jag på min fjärde och femte kokbok så jag räknas tydligen inte som debutant längre enligt branschstandard. Däremot kommer du slippa bilder på barn och katter – de förstnämnda vill jag skydda och de sistnämnda har jag inga. (Vad? En kvinnlig författare utan katt?! Är det ens möjligt?) Däremot har jag en stor tropp undulater som bloggläsarna också kommer att slippa läsa om.

Välkommen hit. Välkommen hem, som det står på skylten när man kör in i min hemstad.
Det står i alla fall inte Den som här inträden låten hoppet fara.

 

Annonser

One response »

  1. Hej!

    Det har inte kommit något nytt sedan du blir 100% författare! Är det en tjock roman på väg?

    Hur som helst, har jag inte ‘piss you’ off”. Lappet föll ned flera gånger, tog jag upp dem flera gånger, så att alla känner till ‘ do not piss you off’.

    Hälsningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s